Túrós alj nélküli süti
2015. április 02. csütörtök, 16:57

Emőke-féle márciusi

Hozzávalók / 8 adag
A tésztához
1 kg tehéntúró
15 dkg vaj vagy margarin
5 púpozott ek búzadara
2 púpozott ek finomliszt
10 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 csipet só
fél citrom héja (reszelt)
1 kk szódabikarbóna
fél csomag sütőpor

A tetejére
175 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 db tojás

A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
1 ek zsemlemorzsa

A kész süti szórásához
1 ek porcukor

A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük.
Kikeverjük a tetejére valókat, egyenletesen szétoszlatjuk rajta.
Előmelegített sütőben megsütjük (a teteje szép barna lesz).
Langyosra hűtjük, porcukorral hintjük.

Változtatás: a túróhoz teszek mascarponét, 850 gr-hoz 150-et, és liszt helyett vaníliás cukrot. A tetejére a maradék mascarpone kerül, nem teszek tejfölt.

 

Sütési hőfok: 180°C, hőlégkeveréses

 

Keresés

Google-ajánlat