Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Sacher-torta |
2013. március 20. szerda, 00:38 |
Húsvétra terveztem kipróbálni. És el is készült a nyulas verziója!
Alapanyagok: 15 dkg nagy kakaótartalmú étcsokoládé A bevonathoz: étcsokoládé
A vajat krémesre keverem a cukorral, a csokoládét gőz fölött megolvasztom, és a vajhoz adom. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáit, és egynemű masszává keverem. Beleforgatom a mandulát és a lisztet. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd 3-4 részletben óvatosan a masszához forgatom. Sütőpapírral bélelt vagy alaposan kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm. Nem baj, ha kicsit lágy marad a közepe. Mikor kihűlt, félbevágom (vagy három részbe), megkenem baracklekvárral. Gőz felett felolvasztok 5 dkg csokoládét, hozzákeverek egy evőkanál vajat. Bevonom vele a tortát, és a hűtőben hagyom megdermedni.
Húsvéti verziója:
Belülről, frissiben, saját házi lekvárral:
|