Sacher-torta
2013. március 20. szerda, 00:38

Húsvétra terveztem kipróbálni. És el is készült a nyulas verziója!

 

Alapanyagok:

15 dkg nagy kakaótartalmú étcsokoládé
15 dkg vaj
7 dkg cukor
7,5 dkg darált mandula
7,5 dkg liszt
6 tojás
egy csipet só
kb. 1,5 dl sárgabaracklekvár

A bevonathoz:

étcsokoládé
1 evőkanál vaj

 

A vajat krémesre keverem a cukorral, a csokoládét gőz fölött megolvasztom, és a vajhoz adom. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáit, és egynemű masszává keverem. Beleforgatom a mandulát és a lisztet. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd 3-4 részletben óvatosan a masszához forgatom. Sütőpapírral bélelt vagy alaposan kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm. Nem baj, ha kicsit lágy marad a közepe. Mikor kihűlt, félbevágom (vagy három részbe), megkenem baracklekvárral. Gőz felett felolvasztok 5 dkg csokoládét, hozzákeverek egy evőkanál vajat. Bevonom vele a tortát, és a hűtőben hagyom megdermedni.

 

Forrás: Táfelspicc

 

Húsvéti verziója:

rec sacher

 

 

 

Belülről, frissiben, saját házi lekvárral:

 

rec sacher2

 

Keresés

Google-ajánlat