Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Puha sajtos pogácsa |
2019. november 25. hétfő, 20:01 |
Pogácsa a vasárnap délutáni pogi-kávé-süti szeánszhoz A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre Hozzávalók: – 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk. 3. Lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük reggelig (vagy legalább néhány órára). A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak! 4. Sütés előtt kinyújtjuk vékonyra, meghajtogatjuk: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg. 5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 6. A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk reszelt sajttal (a füstölt sajt hajlamos megégni). 7. Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, 180 fokos sütőben alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket. A tetejük és az aljuk legyen aranyszínű, az oldaluk inkább fehér lesz a sütés végén is, ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki!
|