Netes dédi diós pitéje
2015. szeptember 08. kedd, 18:02

Szerintem fele adag tészta is elég, de sokkal több dió kell az eredeti receptnél. E próba utáni módosításokkal közlöm az elkészítést.

Hozzávalók
Tészta

Teljes adag Fél adag
 30 dkg finomliszt (finom)
12 dkg sertészsír
8 dkg cukor
0,5 csomag sütőpor
1 db tojássárgája
0,5 dl tej
15 dkg finomliszt (finom)
6 dkg sertészsír
4 dkg cukor
negyed csomag sütőpor
1 db tojássárgája
0,25 dl tej

 

Töltelék

40 dkg sárgabaracklekvár (fél üveg)
14 dkg cukor
50 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
3 db tojásfehérje

 

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba öntjük.
Hozzáadjuk a zsírt, és elmorzsoljuk, majd az 1 tojás sárgáját is hozzáadjuk. Végül egy kis tejet locsolunk bele, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Kizsírozunk egy tepsit (vagy sütőpapírral kibéleljük), és belenyomkodjuk a tésztát.

Felverjük a három tojásfehérjét.
Megkenjük a tésztát lekvárral. A következő krémet tesszük a tetejére: a 2 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, és a lekváros tésztára simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a diós töltelék megsült-e. Hagyjuk a tepsiben kihülni.

 

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35 cm

 

 

 

Forrás

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat