Japán sajttorta
2015. június 16. kedd, 16:41

Szuflés sajttorta kevés hozzávalóból

Hozzávalók:
3 tojás
120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
120 g sótlan krémsajt

 

Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. A fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből, és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal, és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.

Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel. 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent további 15 percre.

Vegyük ki a sütőből. Amikor kihűlt, szórjunk rá porcukrot.

 

Keresés

Google-ajánlat