Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Hidvégi-bagett |
2017. július 22. szombat, 13:46 |
Hosszadalmas, háromnapos, de megér minden percet! 1. nap (előtészta) 50g teljes kiőrlésű (rozs- vagy tönköly)liszt , 50-60 ml szőlőlé (100%, igazi), 1 g élesztő. Ezeket összekeverni és egy napot a hűtőben pihentetni.
2. nap (tészta) 500 g (kenyér- vagy tönköly)liszt, az előtészta, 15 g só, 5 g élesztő és 400 ml víz. Géppel vagy (bátrabbaknak) kézzel 20-30 percig dagasztandó, szalagos legyen, még ha lágy is a tészta. Ha ez megvan, akkor 1 napra mehet a hűtőbe pihenni.
3. nap (sütés) A tésztát 1 órával a formázás előtt ki kell venni. 240 fokra elő kell melegíteni a sütőt, az aljára be kell tenni egy tálka vizet, hogy gőz legyen odabenn. Formázás előtt nem kell átgyúrni a tésztát, és kell némi lisztet használni, mert lágy és ragad. Három buci lesz belőle. Formázás után meg 30-40 perc pihentetés kell letakarva. Ezek után mehet a sütőbe, ekkor le kell venni a hőfokot 220 fokra, és kb. 25-30 percet sütni. 2 alkalommal kihúzni és vízzel a tetejét bepermetezni (így lesz fényes).
Itt csak kettőbe osztottuk a tésztát, pedig háromba kellett volna. De elsőre nagyon finom lett (az egyik fekete olívás, a másik "sima"). Dúsítható lila- vagy vöröshagymával, szárított paradicsommal, magvakkal stb.
Másodjára viszont már tényleg csudálatos lett (háromba osztva): |