Gru torta
2015. június 26. péntek, 15:50

A Túró Rudi Guru tortaváltozata (grillpartira is akár...)

Bevásárlólista

Tészta

13 dkg étcsokoládé
13 dkg vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
7 dkg finomliszt

Krém

50 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
5 dkg cukor
8-10 dkg étcsokoládé
fél citromból nyert citromhéj (esetleg citromlé)

Karamellréteg

10-12 dkg cukor
2 dl habtejszín
10 dkg földimogyoró (3-5 evőkanál, sótlan)

 

Elkészítés

Tészta

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tortaformát kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk.
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk.
A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojást, utána a lisztet, legvégül az olvasztott csokit.
A formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Krém

Az étcsokit apróra daraboljuk, majd félretesszük.
A túróhoz adjuk a tejszínt, a cukrot, belereszeljük a citromhéjat, és jól összekeverjük, a legvégén a csokit is belekeverjük.
Ha a tészta kihűlt, szépen rásimítjuk a tetejére a túrós krémünket.

 

Karamellréteg

Durvára aprítjuk a földimogyorót.
Egy száraz lábasban elkezdjük karamellizálni a cukrot (nem keverjük). Ha már egyenletesen barna, hozzáöntjük óvatosan a tejszínt (összeugrik a cukor, de nem kell megijedni), addig kavargatjuk a tűzön, míg újra szép sima nem lesz.
Ha megvan a kívánt állag, beletesszük az aprított mogyorót, összekeverjük, és azonnal a süteményre kanalazzuk.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat