Göszik
2013. szeptember 29. vasárnap, 11:36

Ki vagy mi a göszik? Hogyan készül?

 

Göszik egy csendes-óceáni szigetcsoport legészakibb tagja, igazi turistaparadicsom: az őslakos raszta indiánok rendkívül barátságosak és befogadóak itt. Nevét államalapító honatyájuk, Bajszos Göszik Gedeon királyról kapta, akinek a sziget szívében emelkedik tíz emelet magasságú, drágakövekkel kirakott bajszos szobra.

(Koczka Flóra et al.)

 

A göszik egy egészen új kutyafajta, amelyet a szlovák állam megalapításával egy időben tenyésztettek ki, ugyanott, mint az ország nemzeti állatát. A gösziket a kuvasz és a puli keresztezésével hozták létre. Hosszú szőrű, fehér kutyafajta. Jellegzetes tulajdonsága, hogy bizonyos nemzetek kutyafajtáival szemben igen agresszív.

(Szabó Sára, Gulyás Attila, Molnár Zsóka)

 

Rózsi mama mindent bele étele – Éhhalál ellen: Gösz-i-k (göngyölt szalonna, ízesített kolbász)
Pirítsd meg a göngyölt szalonnát, és ízesítsd kolbásszal, ízlés szerint adj hozzá hagymát, egyél mellé kenyeret.
Nézd meg az összetevők kezdőbetűit, és kijön a Göszik.

(Bognár Adrienn, Kőhegyi Erika, Kővári Bettina)

 

Keresés

Google-ajánlat