Epres-fehércsokis muffin
2016. április 15. péntek, 09:43

Tavaszidéző, rózsaszín-fehér

Hozzávalók

...a muffinhoz:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 3 db tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 dl tej

- 15 dkg eper (vagy málna, vagy más idénygyümölcs)

- 10 dkg fehércsoki

 

...a krémhez:

- 10 dkg fehércsoki

- 25 dkg mascarpone

- cukorka a díszítéshez

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elővesszük a muffinformákat. Összetörjük kis darabokra a csokit, felvágjuk az epret.

Felolvasztjuk, majd lehűtjük a vajat.

A cukrot egyenként kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos-cukros masszához adjuk. Közben hozzáöntjük a tejet.

A fehércsokit a gyümölccsel együtt a tésztába forgatjuk (ne törjük össze!).

A tésztát a formába szedjük, de elég csak 3/4-ig tölteni őket, mert megnőnek.

20-25 perc alatt a tészta készre sül.

 

Közben vízgőz felett a másik tábla fehércsokit felolvasztjuk, majd összekeverjük a mascarponekrémmel (legutóbb egy kis habtejszínt is kevertem bele).

Töltsük csillagcsövű habzsákba a krémet, és díszítsük ki a sütiket.

 

Az eredeti recept málnás volt, de mivel egyelőre eperszezon van, eperrel készítettem.

 

 

rec eprescsokismuffin

Saját fotó

 

 

 

 

 

Eredeti forrás

 

Keresés

Google-ajánlat