Erdei gyümölcsös sajttorta
2015. február 25. szerda, 10:07

Edina-féle BuBu-s hozomány

Tészta:
250 g liszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
125 g vaj
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás

Tésztát gyúrunk az összetevőkből, 10 percre hűtőbe tesszük (hogy könnyebb legyen dolgozni vele), kinyújtjuk, aztán kibélelünk vele egy tortaformát, a szélén is (nem kell vajazni, lisztezni a formát), villával beleszurkálunk a tésztába, és 10 percig 175 fokon elősütjük.

Töltelék:
5 tojássárgája
125 g puha vaj
250 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
összekeverjük, hozzáadunk
1 citrom levét
750 g túrót (én most 500 mascarponéból és 250 túróból csináltam, de lehet ricottát vagy krémesebb állagú túrót is használni, attól függ, hogy ki mennyire szeretné darabosra ill. krémesre)
és az 5 tojásfehérjét felverve.

Beleöntjük az elősütött tésztába, és 60 percig 175 fokon sütjük.

Miután kihűlt, erdei gyümölcsből cukorral főzött szószt öntünk rá, de még sütés előtt bele lehet keverni gyümölcsöt vagy lekvárt (szőlőlekvárral vagy eperlekvárral is isteni), vagy sütés után is meg lehet kenni a tetejét gazdagon lekvárral.

 

Keresés

Google-ajánlat