Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Epres sajttorta |
2015. április 02. csütörtök, 13:40 |
Tavaszi szünetre való Hozzávalók: Töltelékhez: 400 g krémsajt Elkészítése: A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk. A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, cukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott epret, fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem epret és megpirított mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk, tálaljuk. A krémbe csokoládéreszeléket szórhatunk, így még finomabb lesz a torta. |