Epres sajttorta
2015. április 02. csütörtök, 13:40

Tavaszi szünetre való

Hozzávalók:
A tésztához:
200 g vajas keksz
100 g vaj

Töltelékhez:

400 g krémsajt
250 g sovány túró
200 ml tejszín
4 ek cukor (vagy xilit)
1 csomag vaníliás cukor
citromlé
500 g eper
100 ml forró víz
20 g zselatinpor
mandulapehely
étcsokoládé

Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, cukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simává keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott epret, fakanállal alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem epret és megpirított mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk, tálaljuk.

A krémbe csokoládéreszeléket szórhatunk, így még finomabb lesz a torta.

 

Keresés

Google-ajánlat