Epres joghurthab
2016. április 30. szombat, 09:36

Gyermekkorunk íze

200 g eper
40 g cukor
0.5 dl víz
250 g joghurt
1 citromból nyert citromhéj
200 ml habtejszín
20 g zselatinfix

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk.
Egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd közepes lángon főzni kezdjük, amíg jó puha nem lesz.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük kicsit hűlni.
A joghurthoz hozzáreszeljük a citrom héját, és beleöntjük a szobahőmérsékletűre hűlt eperszószt, majd félretesszük.
Egy másik tálba beleöntjük a hideg tejszínt, és habverővel elkezdjük felverni. Amikor már félig kemény, hozzáadjuk a zselatinfixet, és teljesen kemény habbá verjük.
A tejszínhabot hozzáadjuk az epres-joghurtos krémhez, és habverővel beledolgozzuk.
Az így kapott krémet poharakba töltjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat