Csupa csokis torta
2015. április 19. vasárnap, 17:41

Egy spontán baráti vacsora édessége

A tészta
2 db tojás
6 dl porcukor
2 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor
2 kávéskanál szódabikarbóna
6 dl búzaliszt
6 dl joghurt

A bevonat

15 dkg étcsokoládé
5 evőkanál 1,5%-os tej
5 csapott evőkanál cukor
5 dkg vaj

 

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.

Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.

Egy közepes méretű (kb. 20*30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy kerek tortaformába) öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről, és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.

A tortát, ha megsült (vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon) benne hagyjuk a tepsiben, megszurkáljuk villával, és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát, és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle.

Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük fel kockákra.

 

 

(Forrás: Apróséf oldal)

 

Keresés

Google-ajánlat