Csokis sajttorta
2015. június 16. kedd, 13:11

Sütés nélküli, csokis sajttorta

Egy 20 cm-es formához:
1 csomag kakaós keksz (180 g)
10 dkg vaj
250 g mascaprone
porcukor ízlés szerint
1 tábla étcsokoládé
1 dl habtejszín

(kiegészítés: 1 púpozott evőkanál nutella, étcsokiforgácsok, mogyoródarabok)

 

A mascarponét vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.

A csokiskekszet összezúzzuk.

A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kekszmorzsával.

A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszet, az oldalán is felhúzva. Tegyük a hűtőbe, míg visszadermed a vaj.

A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd visszahűtjük, hogy ne legyen forró.

A krémsajtot kikeverjük ízlés szerinti porcukorral, majd belekeverjük a csokit.

A tejszínt habbá verjük, és összeforgatjuk a csokis sajttal. Ezt kenjük egyenletesen a kekszalapra.

Hűtőbe tesszük a tortát legalább egy órára.

Hedonisták a tetejére tehetnek nutellát, tört mogyorót, csokiforgácsot.

 

 

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat