Vizualizáld a szakdolgozatodat 2023: pályázati felhívás
2023. március 06. hétfő, 15:17

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁNTK Digitális Média és Kommunikáció Tanszéke pályázatot hirdet „Vizualizáld a szakdolgozatodat" (Visualize your Thesis) címmel. A pályázat célja, hogy az alapképzésben végzett vagy végzős hallgatók az állam-, bölcsészet- vagy társadalomtudományi témájú szakdolgozatukat vizuális formátumban jelenítsék meg.


Három kategóriában lehet pályázni:

  1. Infografika: logikusan felépített poszter, diagramok, képek, szövegek alkalmazásával (pdf-formátumban, legalább 5617 x 3973 pixel felbontásban)
  2. Képregény: 15-20, szöveget is tartalmazó képkocka terjedelemben (pdf-formátumban)
  3. Animáció: 2-3 perces élőszereplős vagy animációs rövidfilm, kisvideó (valamely videómegosztó felületen [Youtube, Vimeo stb.] privát formában megosztva, az URL megadásával)

A pályamunkákat a terület elismert szakemberei fogják bírálni. A zsűri felkért tagjai: prof. dr. Aczél Petra egyetemi tanár, Szauder Dávid multidiszciplináris művész, dr. Kovács Gábor egyetemi docens.

A bizottság értékelési szempontjai a következők lesznek: eredetiség, ötletesség, figyelemfelkeltő jelleg; a tudomány-népszerűsítő cél megközelítése; nyelvi igényesség, érthetőség; technológiai megvalósítás és esztétika.

A legjobbnak ítélt alkotásokat tárgy- és élménynyereménnyel jutalmazzuk, és az egyetemi, illetve tanszéki felületeinken megjelenési lehetőséget biztosítunk nekik. A díjakat 2023 őszén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adjuk át a nyerteseknek.

 

Pályázati feltételek:

- A pályázatra azoknak az alapképzésben végzett hallgatóknak a jelentkezését várjuk, akik 2021–2022-ben védték vagy 2023-ban védik meg a szakdolgozatukat valamely állam-, bölcsészet- és társadalomtudományi területen.

- A tanszékünk a pályázatokat egy online űrlapon (https://tinyurl.com/vizualizald) fogadja, 2023. június 30-ig.

- Idegen nyelvű dolgozattal is lehet pályázni, ám a vizuális produktumot magyar nyelven kérjük elkészíteni.

- A pályázaton csak saját szakdolgozat alapján készült olyan önálló alkotással lehet részt venni, amely nem tartalmaz szerzői jogi védelem alatt álló elemeket.

- Egy pályázó egy pályamunkával jelentkezhet.

- Javasoljuk, hogy az alkotás utaljon a szakdolgozati kutatással megoldani kívánt elméleti vagy gyakorlati problémára, térjen ki a kutatás módszertanára, az eredményekre és azok alkalmazhatóságára.

- A zsűri az értékelés során csak a formai szempontból megfelelő pályázatokat veszi figyelembe.

-A pályázatra beadott munkákat a zsűri harmadik személynek nem adja át.

 

A pályázatról további információkat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen Szabó Kincső egyetemi tanársegédtől lehet kérni.

Örömmel várjuk a vizuális alkotásaikat.

 

Budapest, 2023. március 10-én

 

Dr. Veszelszki Ágnes
tanszékvezető egyetemi docens
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar
Digitális Média és Kommunikáció Tanszék
https://www.facebook.com/nke.digitalismedia.tanszek

 

 

Vizualizáld a szakdolgozatodat

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat