Raffaello-szelet, alias kókuszos süti
2018. május 08. kedd, 21:15

Szerintem részadagok is készíthetők

 

 

Hozzávalók 24 szelethez:
TÉSZTA HOZZÁVALÓI

7 evőkanál liszt
8 tojás
5 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

KRÉM HOZZÁVALÓI

3 dl tej
2 dl habtejszín
4 evőkanál cukor
1 csomag tejszínes pudingpor
1/2 csomag kókuszreszelék

TETEJÉRE

kókuszreszelék

 

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és szitáld a cukros tojássárgába. Jól dolgozd össze, majd a habot óvatosan forgasd a masszába. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt.

A krémhez öntsd a tejbe a pudingport, dolgozd csomómentesre, add hozzá a cukrot, és főzz belőle sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, dolgozd hozzá a már teljesen kihűlt pudingot. Végül fakanállal keverd bele a kókuszreszeléket.
A tésztát vízszintesen vágd ketté, töltsd meg a krémmel, a tetejére szórj kókuszt. Tedd legalább két órára a hűtőbe. Tálalás előtt tetszés szerint vágd fel.

 

Keresés

Google-ajánlat