Önéletrajz és állásinterjú (Németh Vera)
2013. október 08. kedd, 21:53

1. 5-6 kép közül ki kell választani a tökéletes önéletrajzfotót, majd indokolni kell a választást, illetve bemutatni, miért nem jó a többi fénykép.

2. Tipikus önéletrajzi sablonszövegek összegyűjtése, mit kell messziről elkerülni.

3. „A szofisztikált önéletrajzokban ma már jóval összetettebb kifejezéseket használnak az álláskeresők. Az erős értékesítési vénájú termelési igazgató, a megbízható, flexibilis, új dolgokra fogékony munkavállaló, a monotonitást tűrő alkalmazott, a jó stressztűrő személyiség, a vevőorientált szemléletű üzletvezető, a jó analitikus készséggel bíró tanácsadó, a példamutató személyiség mind-mind azt sugallja a munkaadónak, hogy értékes alkalmazottra tehet szert."(hvg.hu)
Feladat: hasonló kifejezések keresése megadott foglalkozásokhoz.

4. Egy nagyon rossz esélyekkel induló személy komoly munkára pályázik. A feladat egy versenyképes önéletrajz megírása. A feladatban lehet, sőt kell is valótlanságokat állítani.

5. Szituációs játék: állásinterjún a stresszes helyzet következtében az interjúalany számtalan hibát követ el (hangjelzésre fel kell olvasnia majd egy cédulára írt mondatot), és az interjúztató sem könnyíti meg a helyzetét, családi helyzetéről, gyerekei számáról, pontos egészségügyi állapotáról, korábbi betegségeiről kérdezi, kifejezetten indiszkrét módon.

 

Keresés

Google-ajánlat