Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Málnaszörp |
2020. augusztus 21. péntek, 15:49 |
Még nem főztem szörpöt, de fogok. Ehhez kerestem receptet Hozzávalók 10 decihez: Mossuk át alaposan a málnát, picit törjük meg, majd tegyük egy lábasba. Öntsük rá a vizet, majd forrásig melegítsük. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, majd gyöngyözve főzzük további 20 percig. A tetején keletkező habot szedjük le róla. 20 perc után a málna a színe nagy részét átadja a víznek, sötétpiros lesz. Ha elérte ezt a színt, vegyük le a tűzről. Egy apró lyukú szitán szűrjük át a málnaszörpöt, a szitát helyezzük egy tál felé, hagyjuk, hogy minden lé kicsöpögjön belőle, de ne passzírozzuk a gyümölcsöt, különben nem lesz áttetsző, szép a szörpünk. A szitában maradt málnát tegyük félre, már nem lesz rá szükségünk. A leszűrt, tiszta szörpöt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 5 percig, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne. Ha keletkezik még hab a tetején, szedjük le róla. Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Öntsük csatos üvegekbe, majd hűvös helyen tároljuk. |