Málnaszörp
2020. augusztus 21. péntek, 15:49

Még nem főztem szörpöt, de fogok. Ehhez kerestem receptet

Hozzávalók 10 decihez:
1 kilogramm málna
1 liter víz
450 gramm cukor

Mossuk át alaposan a málnát, picit törjük meg, majd tegyük egy lábasba.

Öntsük rá a vizet, majd forrásig melegítsük. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, majd gyöngyözve főzzük további 20 percig. A tetején keletkező habot szedjük le róla.

20 perc után a málna a színe nagy részét átadja a víznek, sötétpiros lesz. Ha elérte ezt a színt, vegyük le a tűzről.

Egy apró lyukú szitán szűrjük át a málnaszörpöt, a szitát helyezzük egy tál felé, hagyjuk, hogy minden lé kicsöpögjön belőle, de ne passzírozzuk a gyümölcsöt, különben nem lesz áttetsző, szép a szörpünk. A szitában maradt málnát tegyük félre, már nem lesz rá szükségünk.

A leszűrt, tiszta szörpöt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 5 percig, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne. Ha keletkezik még hab a tetején, szedjük le róla.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Öntsük csatos üvegekbe, majd hűvös helyen tároljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat